Maar dan is de zomer voorbij!

De dagen worden langer, de zon schijnt als nooit tevoren, warmere nachten en dus minder kans om de warmte uit je huis te krijgen. We kennen het allemaal, je snakt naar verkoeling en een comfortabele binnentemperatuur.

 

Maar waarom hoor ik daar de buren nooit over klagen? Vanwege die zonneweringen aan hun huis? Het zal toch niet? Toch maar eens even peilen dan bij de buurman. “Dag buurman, wat een weertje hè! Lekker weer voor de bbq. Maar, hoe uh, hoe is het bij jullie binnen nu dan? Bij mijn lopen de varanen door mijn huis, zo warm!” ……..Na dit gesprek was het wel duidelijk: “Dit wil ik ook!!”

Maar hoe kom ik aan zonneweringen? Dan ga ik even Googelen: “zonwering amersfoort” Hey, Wonnink Zonwering, dat is toch van die rode busjes? Die zitten daar achter de Harley Davidson dealer op de Isselt. Daar moet ik heen!

Ik stap een prachtige, koele showroom binnen, waar een enorme hoeveelheid aan binnen- en buitenzonwering tentoongesteld wordt. Hoe moet ik hier in vredesnaam een keuze in maken? Maar gelukkig weet de adviseur van dienst mij met de juiste vragen een perfect advies te geven. “De baas thuis gaat over de kleuren, dus daar bemoei ik mij niet mee.” Die neemt onze adviseur, welk vrijblijvend bij u thuis komt inmeten, voor u mee. Dit zodat ‘de baas’ rustig de kleuren kan bekijken.

En dan hoor ik de levertermijn… Ongeveer 14 tot 16 weken!! Maar dan is de zomer voorbij!

Lieve allemaal, zonwering is maatwerk. Ieder huis is anders, heeft verschillende kozijnen, andere soorten glas, een bepaalde ligging en diverse soorten ventilatiemogelijkheden. Elk type zonwering heeft een eigen functie en die functie adviseren wij naar gelang welke behoefte er is. Daarom zijn wij de specialist. En specialisme is een vak, niet een aangeboren talent. Het is iets waar onze adviseurs en monteurs jarenlange ervaring in hebben. Het is een vak, waar wij kunnen putten uit tientallen mogelijkheden.

De industrie draait op dit ogenblik overuren, door de enorme vraag vanuit heel Europa, de nog steeds beperkte productiecapaciteiten van vele leveranciers van grondstoffen en eindproducten, waarvan al vele onderdelen schaars beginnen te raken. De berichten over de wereldwijde schaarste van leveringen van grondstoffen en componenten zullen u wat dat betreft vast niet vreemd zijn.
Hierdoor rekken de levertijden nog meer op en zullen prijsstijgingen het volgende gevolg zijn van deze marktwerkingen.

Langs deze weg willen wij u mededelen er vanuit Wonnink en al haar leveranciers alles aan te willen doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast vragen wij begrip en flexibiliteit als dit door genoemde redenen alsnog niet mogelijk is. Verbeteringen in beschikbaarheid en betrouwbaarheid grondstoffen en componenten zijn ons toegezegd vanaf het 3e kwartaal van 2021.

Zonwering is niet alleen voor deze zomer, het is bedoeld om een aangenaam klimaat en leef comfort te creëren het gehele jaar door. En zonwering gaat gelukkig langer mee dan één mooie hete zomer, daar een gemiddeld zonnescherm of screen zeker 15 tot 20 jaar prima kan blijven functioneren. En bij juist onderhoud soms nog wel langer.
Zo ziet u, het wachten is nog altijd vele malen korter, dan de tijd dat u er uiteindelijk plezier van heeft.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw begrip, houdt het hoofd koel en blijf genieten van de zon. En zorg voor voldoende schaduw 😉

Zonnige groet,
team Wonnink