Uitvalscherm

Uitvalscherm

Deze zonwering wordt meestal toegepast bij vaste of naar binnendraaiende ramen op begane grond en valt schuin naar voren. Eén deel van de zijarmen wordt bevestigd aan de gevel of het kozijn, het andere deel zit vast aan het onderkant van het scherm. Als u het scherm inklapt, komen de zijarmen verticaal tegen de gevel, het doek rolt op de doekrol met een afdekkap boven het raam. Het is ook mogelijk het doek op te laten rollen in een cassette zodat het beschermd is tegen weersomstandigheden.

Er zijn drie praktische varianten van deze zonwering.

  • Het balkonarmscherm is speciaal geschikt om te bevestigen onder een overhangend balkon.
  • De markisolet of valarm lijkt op een combinatie van een screen en een uitvalscherm. Het zakt eerst verticaal langs het raam naar beneden. Op het punt van uw keuze valt het scherm schuin naar voren. De markisolet is vooral geschikt voor hoge ramen.
  • Het glijarmscherm is vooral geschikt voor hoge ramen en balkondeuren en heeft een grotere uitvalmogelijkheid.

Voordelen van uitvalschermen

  • Met een uitvalscherm van Wonnink kiest u voor een praktische en betaalbare zonwering oplossing.
  • Uitvalschermen zijn leverbaar in verschillende kleuren en dessins.
  • Ze houden vooral de hoogstaande zon goed buiten. Wilt u zonwering tegen laagstaande zon? Bestel dan het doek wat langer.
  • Voor plekken waarop het wat harder waait, zijn er extra windvaste systemen leverbaar. 

Bediening

U kunt uw zonwering elektrisch bedienen met een schakelaar of een afstandsbediening. Handmatige bediening via een handslinger is ook mogelijk. Kiest u voor een tijdklok, een zon-windautomaat, dan gaat uw zonwering automatisch omhoog om omlaag, afhankelijk van de ingestelde tijd, de hoeveelheid zon of de kracht van de wind. Het is zelfs mogelijk uw zonwering op te nemen in het Somfy  io-homecontrol® systeem. U kunt het scherm dan ook via een iPad of iPhone op afstand bedienen.