Rolluiken

Rolluiken hebben veel gunstige eigenschappen. Naast dat ze de zon buiten houden en dus de warmte weren werken rolluiken ook isolerend, inbraakwerend en verduisterend. Ze verhogen de privacy omdat ze onder nagenoeg iedere omstandigheid inkijk tegengaan.

Isolatie

30% tot 40% van de warmte gaat verloren door ramen en deuren, rolluiken vormen een extra isolatielaag

Warmte en licht

Rolluiken reduceren de warmtetoetreding tot wel 90% en werken daarnaast verduisterend

Inbraak

Rolluiken vormen een barrière en werken daarom inbraakwerend

Warmtewering én verduistering

Rolluiken kennen veel verschillende eigenschappen. Ze werken niet alleen verduisterend maar zijn ook ideaal om te gebruiken tegen de warmte en kou. Tot wel 90% van de warmte die binnen komt via het raam kan tegengehouden worden met een rolluik. Dat helpt flink om tijdens de warme dagen je woning koel te houden! Een rolluik voor je raam is de meest energie efficiënte airconditioning die er is!

Stookkosten

30% tot 40% van de warmte in huis gaat via ramen en deuren verloren. Om een goede impact op stookkosten te maken is extra isolatie van raam en deur een must. Doordat de geïsoleerde lamellen een gesloten luchtlaag tussen het raam en rolluik creëeren is er een extra buffer tegen de kou. De aluminium lamellen zijn dubbelwandig en zijn in de kern voorzien van een schuimlaag, wat de lamel sabiel en isolerend maakt. Daarmee houd je het in de wintermaanden makkelijker warm in huis!

Barrière

Een gesloten rolluik vormt een vervelende barrière voor inbrekers. Rolluiken vertragen inbraak en zijn bijna onmogelijk zonder lawaai te forceren. Daarmee houd je ongewenste indringers tegen! Daarnaast bieden rolluiken extra bescherming tegen een andere vorm van indringers; buitengeluiden! Door de met schuim gevulde lamellen dringt geluid een stuk minder door.

Maatwerk

Er is ruime keuze uit modellen en afwerkingsvormen waardoor er altijd een rolluik is dat bij je past. Door de ruime keuze aan lamelkleuren en cassettekleuren kan een rolluik helemaal aangepast worden op je stijl! Al onze rolluiken worden tot op de milimeter op maat gemaakt. Wist je dat er rolluiken zijn die werken met zonne-energie? Hierdoor kan een rolluik 100% snoerloos geplaatst worden!

CONTACT

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?