Zwarte markiezen

Het effect van zwarte markiezen

Deze fraaie woning is aan de achterzijde voorzien van raampartijen en openslaande deuren, zo worden de ruimtes voorzien van daglicht en is er ongehinderde doorgang naar het terras. De ramen en deuren begeven zich echter op de zuidgevel van de woning en de grote glasoppervlaktes met de toenemende temperaturen deden de bewoners de noodzaak van warmtewering inzien. In opdracht van de bewoners hebben wij daarom kwaliteitsmarkiezen van Schlappi geleverd om de warmte te kunnen regelen.

Vorm en functie

Bij de zoektocht van de bewoners naar een geschikte buitenzonwering was het in standhouden van de authentieke uitstraling van de woning een pré. De keuze viel daarom vrij snel op markiezen, deze stijlvolle vorm van buitenzonwering biedt verkoeling en versterkt het uiterlijk van de woning.

Maatwerk oplossing

Het goede advies over welk type markies het beste bij de situatie past, hielp enorm tijdens de zoektocht. Voor de raampartijen op de 1e verdieping is een standaard model geplaatst. Voor de begane grond is een zogenaamd petmodel toegepast, door de pet-vorm kunnen de openslaande deuren open terwijl het markies uitgeklapt is. Zo blijft de functie van de openslaande deuren, terwijl de zonwering uitgeklapt is, in stand.

Authentiek met een moderne twist

Voor de bewoners was bedieningsgemak en comfort een belangrijk uitgangspunt. Daarom kozen zij voor elektrische bediening met de wens voor snoerloze plaatsing. Markiezen kunnen vandaag de dag gemaakt worden met een snoerloze motor en dit is daarom toegepast, een klein zonnepaneel bovenop de kap laadt de accu voor de motor op. De markiezen zijn met een afstandsbediening en app aan te sturen! Zo kunnen de bewoners zelfs vanaf hun strandbed op vakantie de markiezen openen en sluiten!

lees ook

CONTACT

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?